Smulpaj på äpple och päron

Äppelsmulpaj-1LDe bara faller och faller. Ner till marken. Äpplen och päron.
Alvar frågar varje dag efter förskolan nu ”Kan vi baka nåt mamma?”
Vi bakar paj, vi gör marmelad och vi äter dem som de är.
Den här dagen blev det smulpaj. Med vaniljsås!

Receptet är samma som det jag använde till rabarberpajen i våras.

1 kg frukt
2 dl socker
½ citron
3 msk potatismjöl
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
250 g smör
½ tsk flingsalt

Skala och skär frukten i mindre bitar. Skölj i vatten och blanda sedan med socker, potatismjöl och saften ifrån en halv citron.

Ta en ny bunke och rör ihop smör, mjöl, havregryn och flingsalt.

Smörj formen och lägg först fruktblandningen och smula sedan över degen. Grädda 25 minuter i 210 grader.

MUMS!

Äppelsmulpaj-2LÄppelsmulpaj-4LJust den här gången provade vi att ha skalet kvar, men tror jag gör utan nästa gång igen… =)

Äppelsmulpaj-5L

Äppelsmulpaj-6L

Äppelsmulpaj-7L

Comments are closed.