Det är lördag och vi har fika på stan på schemat. Mormor Anna och hennes sambo tar med sig de två större killarna till stadsmuseet här i Eskilstuna för lek och bus. Så Niklas, Malte och jag får fika i lugn och ro. Kanske smiter jag in en snabbis här också, mest för att se på allt fint som finns, men också för att kolla om rean finns kvar :)
Efter denna lilla utflykt samlas vi alla hemma hos oss och vi ska bjuda på ett av våra klassiska snabbmiddagsrecept som ändå alltid blir en hit. Det vi gör är:
Chèvremackor med mangochutney, prosciutto och färska tomater
Så här gör vi:
Alltid färskt surdegsbröd, ett vanligt utan krusiduller. Bred brödskivorna på vanligt vis med smör, sen ett lager mango chutney, sen prosciutto, chèvreost och sist tomatskivor. Jag som inte äter rött kött tycker de är supergott även utan prosciutto.
Till detta gör vi ofta en ruccolasallad med gurka, tomat, rödlök, olivolja, balsamvinäger, salt, svartpeppar och pyttelite socker.
Hur gott som helst! Och bäst av allt, enkelt!
Just det, ca 10 minuter i ugn på 220 grader. Bara så att osten blir aningen gyllenbrun. Mums.
Ha en fin lördag och trevlig helg!
Amelie
Add a Comment