Smarrig svartvinbärsmarmelad

Svartavinbär-2LEn favoritmarmelad är svartvinbärsmarmeladen. Och den är dessutom busenkel att göra. Syltsocker, svarta vinbär och lite vatten
är allt som behövs.

Mina barn bara älskar marmeladen/sylten… och det gör jag med. =) Tillsammans med yoghurt och lite müsli eller på en rostis med ost blir det supergott.

Recept
Recept 2 l svarta vinbär
I kg syltsocker
3 dl vatten.

Häll upp svarta vinbären och vattnet i en stor kastrull och låt kocka på medelvärme i ca 10 minuter. Rör i sockret och koka vidare på låg värme ca 5 minuter tills sockret har löst sig.

Häll sedan upp den varma marmeladen i rena varma burkar. Jag brukar diska ur de burkar jag vill använda och sedan doppa dem i en kastrull med kokande vatten. Förslut direkt och förvara sedan svalt.

Jag använder alltid blandade glasburkar som jag sparat på. Det kan vara svårt att få bort etiketterna men om man lägger burkarna i varmt vatten kan man sedan skrapa bort etiketterna med en plastkniv. Sedan använder jag svinto och gnuggar bort det klister som blivit kvar.

Svartavinbär-4L

Svartavinbär-1LI år fick det bli etiketter med hjälp av en Labelmarker
som jag köpt på Panduro.

Svartavinbär-3LKaffe, rostis och svartvinbärsmarmelad. Mums.

Kram Amelie

12 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *