Kurragömma i Skultuna

Skultuna-1LVi är så där att – Nä, nu måste vi bara hitta på nåt! Och ofta är det redan halv förmiddag eller redan efter lunch och då blir det ju också ofta bråttom. Alla är överens, vi hittar på något! Men vad? Inte sällan sitter vi redan i bilen när vi bestämmer oss, vikitgast är att komma iväg, för det tar ju sin tid… Så var det den här eftermiddagen också. Vi satt i bilen efter lunch och bestämde oss för att åka iväg och
upptäcka Skultuna Messingsbruk.

Väl framme möts vi av en underbar bruksmiljö med anor från 1600-talets början. Bruket är faktiskt ett utav världens äldsta av sitt slag som fortfarande också är i bruk. Idag hittar man en massa fina produkter här. Dels mässingsbrukets egna men även produkter från andra kända märken som Sagaform, Oscar och Clothilde, SNÖ, Kosta Boda med flera. Även en Iittala Outlet har hittat hit.

Men med mina två tigerungar får man vara snabb och effektiv i butiken. Fota snabbt, bestämma sig snabbt. Det fanns så mycket snyggt i butiken. Några av mina favoriter i dessa tider är  The London Collektion designad av Lara Bohinc och Kin tealights designade av Claesson Koivisto Rune.

Därefter mumsade vi på chokladbollar i det mysiga Å-caféet och sen bar det av till Kvarnbackaparken som ligger alldeles intill bruket. Ekarna var mitt emellan gult och grönt och vi var redo för kurragömma!

Väl värt ett besök alltihopa. Om ni har en eftermiddag över och kanske inte bor allt för långt ifrån =)

Kram Amelie

Skultuna-4LSkultuna-10LSkultuna-8L Skultuna-7L Skultuna-5LSkultuna-9L Skultuna-3L Skultuna-2L Skultuna-11L Skultuna-12L

6 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *