Jag höll på att prova vas till mina röda tulpaner och tyckte att ingen passade men så backade jag lite och såg helheten.
Det passade.
Precis som det var.
Apropå traditioner som jag pratade lite om i mitt förra inlägg så ska röda tulpaner på nyår få bli en tradition hemma hos mig. En symbol för en brytpunkt. Rött står för julens avtagande dofter som sakta eller faktiskt allt för fort lämnar våra hus. Och blomman, tulpanen, symboliserar vår! Det gröna, som gömmer sig där ute. Sovandes.
Jag letar efter traditioner, både mina egna gamla som finns med mig sedan barndomen men också efter nya. Nya traditioner att skapa tillsammans med min familj.
Så nu bestämmer jag att röda tulpaner på nyår ska bli tradition hos mig. Jag hoppas bara på en sak, att jag till nästa år kommer ihåg min nya tradition. För det är ju ännu inte en tradition, kanske jag till och med behöver skriva upp den. Och då kan det väl inte klassas som en tradition. En tradition är ju något nästintill oundvikligt, något som kommer av sig själv och som nästan inte går att rubba. Kan då det som jag inte äns säkert kommer ihåg kallas för tradition? Nej, inte än kanske… Men det ska bli! Min nya tradition :)
Gott nytt år kära vänner!
Kram Amelie
[…] det ska bli lite speciellt :) Men färgen ska vara röd och det förstår ni mer om om ni läser detta inlägget. Nu har ju dock nyår redan varit men jag ska se till att alltid min första bukett till nyår […]
I’m a big fan of this sweet potato, apple, cranberry “crisp” I’ve made a few years in a row…slice sweet potatoes and apples into small cubes, toss with your favorite butter (or substitute), unprocessed sugar (I like Alter Eco’s Organic Mascobado Cane Sugar) and cinnamon and top with chopped nuts, ground flaxseed, oats and more sugar (we’re an almond family because my husband has a strange sensitivity to pecans and walnuts, but hazelnuts would work really well here too, or a combination!) Bake it covered until the sweet potatoes are soft then uncovered to crisp up the crisp. Sorry, don’t remember what temp or how long…I only look at the recipe in the winter.
I’m wanting to find some great internet marketing business sites to enhance my google visitor which could be advantageous simply following by using an continual time frame. Can you make and testimonials? I have got Seth Godin’s pretty much. Thanks! . . As soon as you advised me the reasons why you wanted these blog sites., it can also be beneficial.
excellent publish, very informative. I ponder why the opposite experts of this sector don’t understand this. You should proceed your writing. I am confident, you’ve a great readers’ base already!
Brawo gratulacje dla autora.
Jättefint med de udda vaserna!???????????????????? Jag ska försöka hjälpa dig att minnas dina nya traditioner till nästa år! ???? Kram
Tack! Det låter bra!! :D
Åh jag ska nog anamma den traditionen, den tilltalade mig något så oerhört :) gott nytt år och stor kram, Amelie! <3
Å vad roligt! :) Men du! Kan vi inte ta och ses pluggar du även i vår? Jag kan i princip när som nästa vecka om det finns möjlighet till en fika i Eskilstuna. Kram och god fortsättning! ♥
Åh jag ser ju din kommentar nu! Jag börjar skolan den 21 igen, alltså lektionerna börjar då, så från och med då så funkar det för mig! Kan du inte maila mig istället? KRAM
Åh vilka fina bilder och härliga tankar. Jag tänker att i början kanske man måste påminna sig själv om en tradition så att tiden inte bara går förbi:-)
Det blev inget knas, bara att jag måste godkänna första gången du skriver, för annars får jag massa spam om det är ”öppet” för kommentarer. Måste lära mig lite mer om det där.. Det är ju mycket roligare att kommentarerna kommer ut direkt :) Jo precis så är det nog. Jag har lixim precis hamnat i tiden då varken mormor el farmor är de stadiga traditionsbärarna och med mina egna och mina syskons småbarn så får nu vi styra (till vår fördel lixim) ganska mycket över hur vi vill ha det.. hjälp, hur vill vi ha det liksom :) Kul att du hittat hit! kramar amelie!