5 tips Berlin

Berlin guide mina bästa tips
Två ganska gråa dagar i februari, men så välbehövliga, kom vi alltså iväg till Berlin. Jag tänka här bara dela med mig lite kort om några tips och idéer på vad man kan göra där.

1. Roamers. Det absolut mysigaste och godaste vi upplevde var caféet/restaurangen Roamers i Neukölln. Ett ganska litet ställe, överfyllt av personlighet och charm, minst lika många kaktusar som sittplatser. Och här får man inte dra sig för att sätta sig vid samma bord som andra, på stolen precis bredvid. Men inget märkvärdigt med det, alla har full förståelse om hur gärna man vill få en plats här. Underbar mat och underbart kaffe till bra priser!

Berlin-5L
2. Mitte. Området Mitte med sina sagolika spännande miljöer. Här är fasaden vid tangopalatset Clärchen. Självklart lyfts det ytterligare en dimension när det grönskar, men ändå när mörkret faller och ljusslingorna glimmar och man börjar höra varma rytmer där inifrån, då är det lite sagolikt även nu…

Berlin-6L
Murgrönan var det enda som grönskade under vår vistelse, men det var inte så lite det att se alla grova stammar slingra sig upp över husfasaderna.. kontrasterna mellan klotter, vackra portar och det gröna fick mig att ta många bilder i Mitte som jag idag inte riktigt vet vad jag ska ha till ;)

Berlin-9L
Vackert och spännande att se hur ny arkitektur tar form och fogas samman med de äldre husen…

Berlin-3L
3. Naturhistoriska museet. Ett besök som vi gjorde mest pågrund av våra söners intresse.. Men vilket också har väckt även vårt intressen till liv igen… Det bjuder nämligen på fyndet av världens största dinosaurieskelett!! :D

Berlin-2L
Tada! :) Svårt att få med hela skelettet på en och samma bild…

Berlin-4L
4. The Barn. Mera gått kaffe hittar man på det här lilla haket på Auguststrasse 58, i Mitte.

Berlin-1L
De serverar supergott egenrostat kaffe. Deras rosters besökte vi inte men ligger nära Rosa-Luxemburg-Platz där man också kan få njuta av en kopp kaffe…

Berlin-8L
5. Hamburger Bahnhof. Självklart ett tips om att insupa en del av det stora konstutbudet som finns i Berlin. Hamburg Bahnhof är ett måste för oss när vi kommer till Berlin. Lokalen, som är en gammal tågstation, är värt ett besök i sig, men självklart är den konst och de installationer som fyller alla gångar, salar och utrymmen det som gör det extra spännande här! För tillfället var en av alla de som ställde ut fotografen Tomas Ruff. Det han visade var fotografier av interiör på ett väldigt avskalat och ostylat sätt.. en favorit hos mig denna gång!

Det var ungefär det vi hann med på två dagar… För överrikt sitter jag hemma och jobbar vid datorn. Tittar hela tiden ut efter att se om där är några solstrålar eller någon antydan till vårens närmande.. för nu r vi ju nära!

Kram Amelie

Tags: No tags

6 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *